dijous, 17 de setembre del 2009

Cartellera 18-9-09


INGLOURIOUS BASTERDS

DIRECTOR: Quentin Tarantino
PRODUCTORA: The Weinstein Company, Universal Pictures, A Band Apart i Zehnte Babelsberg Film
PAÍS: EUA i Alemanya
ANY: 2009
DURADA: 153 minuts
GUIÓ: Quentin Tarantino
FOTOGRAFIA: Robert Richardson
MUSICA: Varis
INTÈRPRETS:Brad Pitt (Tinent Aldo Raine), Diane Kruger (Bridget Von Hammersmark), Mélanie Laurent (Shosanna Dreyfus), Christoph Waltz (Coronel Landa), Daniel Brühl (Frederick Zoller), Eli Roth (Donny), Samm Levine (Soldat Hirschberg), B.J. Novak (Smithson), Til Schweiger (Hugo Stiglitz), Gedeon Burkhard (Wilhelm Wicki), Julie Dreyfus (Francesca Mondino).
WEB OFICIAL: http://www.malditosbastardos.es/

Festival de Cannes: millor actor (Christoph Waltz).
Durant l’ocupació alemanya de França, Shosanna Dreyfus presencia l'execució de la seva família a mans del coronel nazi Hans Landa. Shosanna aconsegueix escapar i marxar a París, on agafa una nova identitat com a propietària i directora d’un cinema. En un altre lloc d’Europa, el tinent Aldo Raine organitza un grup de soldats jueus per anar contra objectius concrets. Coneguts pels enemics com “The Basterds”, els cabrons, els homes de Raine s’uneixen a l’actriu alemanya Bridget Von Hammersmark, una agent secreta que treballa pels aliats, amb la finalitat de portar a terme una missió que farà caure el Tercer Reich. El destí vol que tots es trobin sota la marquesina d’un cine on Shosanna espera per venjar-se.






LA NOCHE DE SU VIDA

DIRECTOR: Chris Columbus
PRODUCTORA: Fox Atomic i 1492 Pictures
PAÍS: EUA i Canadà
ANY: 2009
DURADA: 102'GUIÓ: Larry Doyle, basat en la seva pròpia novel·la
FOTOGRAFIA: Phil AbrahamMUSICA: Christophe Beck
INTÈRPRETS: Hayden Panettiere (Beth Cooper), Paul Rust (Denis), Jack Carpenter (Rich), Alan Ruck (Sr. Cooverman), Samm Levine (Clerk), Shawn Roberts (Kevin), Andrea Savage (Dra. Gleason), Cynthia Stevenson (Sra. Cooverman), Lauren London (Cammy), Lauren Storm (Treece).
WEB OFICIAL: http://www.iloveyoubethcoopermovie.com/
Comèdia romàntica. Adolescents. El dia que un estudiant brilant declara públicament el seu amor per una cheerleader del institut, tot començarà a canviar per ell...



LET'S GET LOST

DIRECTOR: Bruce Weber
PRODUCTORA: Little Bear Productions / Nan Bush
PAÍS: EUA
DURADA: 120 minuts
GUIÓ: Bruce Weber
FOTOGRAFIA: Jeff Preiss
INTÈRPRETS: Chet Baker
WEB OFICIAL: http://www.avalonproductions.es/letsgetlost/

Documental sobre la vida del trompetista i cantant de jazz Chet Baker dirigit pel famós fotògraf Bruce Weber. Baker va ser una de les figures més destacades del món de la música del segle XX. Let’s get lost, surt de la idea de fer una sèrie de fotos del músic, però després de la relació sorgida entre els dos, el director va acabar fent una pel·lícula de més de dues hores de duració sobre la figura de Baker, el jazz i les seves dues passions: els cotxes i les dones.
Al 1989, la pel·lícula va ser nominada al Oscar a millor documental, i es va alçar amb el premi de la crítica al Festival de Venècia poc després de que el seu protagonista es llencés per una finestra d’un hotel a Amsterdam. Consta d’entrevistes amb el cantant, les seves dones, fills, amics i novies. Mostra en quines trampes poden caure els personatges famosos, plens de talent.








PÁJAROS MUERTOS
DIRECTOR: Guillermo Sempere i Jorge Sempere
PRODUCTORA: Monte Film, Producciones de las Chimbambas, Nacidos Niños i JB Producciones
PAÍS: Espanya i Argentina
ANY: 2008
DURADA: 90'
GUIÓ: Gisela Benenzon i Gorka Esteban
FOTOGRAFIA: Ángel Yebra
MÚSICA: Gisela Benenzon i Gorka Esteban
INTÈRPRETS: Eduardo Blanco, Silvia Marsó, Alberto Jiménez, Claudia Fontán, Samuel Viyuela, Andrea Blasco, Inés Aldea, Alejandra Traspas.

La urbanització Los Pájaros està buida durant l’estiu i els seus habitants estan avorrits i tenen calor. La aparició d’un ocell mort desencadena una alteració en els seus comportaments.
Animals metafòrics, les aus han servit a diferents autors, des de Hitchcock fins a Saura, per representar estats d’ànim o emocions. Però en aquesta pel·lícula la metàfora és molt obvia i la reflexió sobre les classes socials es queda curta i no ens aporta res de nou. Així tot és una peli recomanable ara que hem deixat l’estiu enrere.

1 comentari: