dissabte, 19 de setembre del 2009

programa 2 Elmer Bernstein

El segon programa de "la nit americana", a part de fer l'anàlisi de les estrenes d'aquesta setmana, va comptar amb la seccció habitual de recordar la biografia d'un compositor i d'algunes de les seves grans bandes sonores.

En aquest programa la Meritxell ens va parlar de...Elmer Bernstein
Va néixer a Nova York el 1922.
Pianista súper dotat, l’exèrcit nord-americà el va contractar per a les emissions de l’Armed Forced Radio Network durant la Segona Guerra Mundial on també va tocar amb l’orquestra de Glenn Miller. Després de treballar en la radiodifusió al servei de les Nacions Unides, va fer el salt a Hollywood el 1950, malgrat que l’èxit no li arribà fins el 1956, quan va tenir la oportunitat de composar la banda sonora de Los diez Mandamientos, la súper producció dirigida per Cecil B. De Mille.
De seguida s’especialitzà en westerns i va compondre obres llegendàries, com Los siete magníficos el 1960, dirigida per John Sturges
Candidat a l’Oscar en 10 ocasions (la seva última nominació fou el 2003 per la partitura de Lejos del cielo, de Todd Haynes), només assolí el primer premi el 1967 per la comèdia musical Millie, una chica moderna, interpretada per Julie Andrews i dirigida per George Roy Hill.
Les seves composicions alternen l’estil jazzístic i el simfònic, sent moltes les melodies recordades com l’anteriorment citada dels 7 magnifics o La gran evasión , pero altres desconegudes que són petites joies com El hombre de Alcatraz o Matar a un ruiseñor.
Acreditat musicalment per més de 250 produccions fílmiques i televisives,( cal destacar la seva composició musical per a National Geographic) entre les seves composicions figuren les bandes sonores de: El hombre del brazo de oro , Amanecer Zulú ,, Entre pillos anda el juego , Mi pie izquierdo , Uno de los nuestros , Los timadores , El prado, El cabo del miedo , La edad de la inocencia….i així no parariem mai…
Elmer Bernstein va morir a Ojai, Califòrnia el 2004.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada