diumenge, 15 de novembre del 2009

Estrenes 13/11/09

2012
Un thriller d’aventures I ciència ficció dirigit per Roland Emmerich. Com el calendari maia prediu, el món s'acaba a l'any 2012, amb desastres naturals com erupcions volcàniques, tifons i glaceres que inunden el planeta. Mai abans una data en la història ha estat tan important per a tantes cultures, religions, científics i governs. 2012 és una aventura èpica sobre un cataclisme global que provoca la fi del món que explica l'heroica lluita dels supervivents.


50 HOMBRES MUERTOS
Basada en una història real. Martin McGartland és un delinqüent del Belfast de finals dels anys 80 aliè al rerefons polític de la lluita entre catòlics i protestants. Les seves circumstàncies el fan un fàcil objectiu perquè un agent dels serveis d'intel·ligència, el forci a proporcionar informació sobre les activitats de l'organització terrorista IRA. Però el seu èxit com espia es converteix en la seva penitència. A més de posar-se a si mateix en perill de mort, les seves activitats amenacen a la seva família. Passats 20 anys, McGartland ha de viure de forma clandestina per a evitar el càstig de l'IRA . Dirigida per Kari Skogland i interpretada per Jim Strugges i Ben Kingsley.

CUENTO DE NAVIDAD
Una nova adaptació del relat de Charles Dickens dirigit per Robert Zemeckis utilitzant la mateixa tècnica d'animació que a "Polar Express" i "Beowulf" amb un repartiment encapçalat per Jim Carrey, Gary Oldman, Colin Firth i Robin Wright Penn, ens narra l’aparició dels esperits del Nadals passats, presents i futurs a l’avar Scrooge.

NEGRO BUENOS AIRES
Dirigida per Ramon Térmens ens explica les aventures del Jordi Puigmartí (Francesc Garrido) un empresari en hores baixes que ha de viatjar a Buenos Aires per a aconseguir un contracte milionari amb el Govern argentí, en ple període del corralito. Per a això, Puigmartí haurà d'endinsar-se a contrarellotge en les altes esferes d'un poder que, sense escrúpols ni moral alguna, encara no coneixia. Allí coneixerà a un tipus (Daniel Faraldo) que li obre les portes adequades, i la seva amant (Natasha Yarovenko), de la qual s'enamora.



PARTIR
Suzanne (Kristin Scott Thomas) és una dona acomodada que ja ha complert els quaranta, està casada amb un metge, té fills i viu en el sud de França. Però no s'acostuma a viure sense treballar, així que decideix tornar a exercir de fisioterapeuta, com abans de tenir als nens. Per fi assoleix convèncer al seu marit perquè li ajudi a obrir una consulta. Durant les obres coneix a Iván (Sergi López), l'encarregat, un obrer català que fins a llavors havia viscut d'arranjaments i passat per la presó. Ambdós, immediatament, se senten violentament atrets l'un per l'altre, tant és així que Suzanne decideix abandonar-ho tot i anar-se a compartir la seva ardent passió amb ell. La dona descobreix el desig i el plaer sexual que creia haver oblidat en aquest home que la mira, l'escolta i la desitja. Dirigida per Catherine Corsini






TOKYO SONATA
Premi del Jurat d'Un Certain Regard en el festival de Cannes 2008. Tokyo Sonata és el retrat d'una família japonesa aparentment normal. El pare que bruscament perd el seu treball oculta la veritat a la seva família; el fill major que està a l'institut tot just passa per casa; el fill més jove fa lliçons de piano furtivament sense dir-ho als seus pares; i la mare, que sap que el seu paper és mantenir la família unida, no troba suficients ganes per a fer-ho. D'alguna manera, un profund abisme ha aparegut dintre de la família, i s'estén ràpida i silenciosament per a desintegrar-los.



TRIAGE
Dirigida per Danis Tanovic ens narra la història de Mark i David, amics i experimentats fotògrafs de guerra que es troben capturant imatges d'un Kurdistan estripat per la guerra. Mark és molt ambiciós i vol seguir els combats uns dies més, buscant la foto de l'any, però David està fart de desesperança i violència i el deixa per tornar a casa amb la seva dona embarassada.

WHITEOUT
L'agent Carrie Stetko tracta de descobrir l'assassí d'un homicidi ocorregut a l'Antàrtic just abans que el Sol s'amagui durant sis mesos. La seva intenció és atrapar-lo abans que ell abandoni la zona o continuar la investigació en la més completa foscor. Dirigida per Dominic Sena.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada