dissabte, 19 de setembre del 2009

Mor Michael Galasso

Compositor, director musical i violinista, Galasso es va fer famós per la seva música a la pel·lícula “In the mood for Love”, del director coreà Wong Kar-Wai, encara que la cèlebre melodia va ser extreta d’un film anomenat “Yumeji” i va seren realitat, del japonès Shigeru Umebayashi.
Galasso ha estat considerat un compositor dotat d’un fort eclecticisme. La seva formació va ser clàssica , però la seva trobada amb John Cage als 18 anys va marcar de manera molt important la seva trajectòria en el món de la música.
Al cine, Galasso va treballar a un altre film de Kar-Wai “Chunking Express”, amb Martin Provost, a “Seraphine”, la gran guanyadora dels premis Cèsar del 2009, on va aconseguir set estatuetes incloent la millor banda sonora composada per Galasso. També va col·laborar amb el director belga Sam Garbanski a “Le tango des rashevski” i amb l’iranià Babak Payami a la seva pel·lícula “Secret Ballot” i en diferents documentals dels quals destaca “Ella es el matador” de Celeste Carrasco i Gemma Cubero.
A part de les bandes sonores Galasso va crear moltes composicions per a peces teatrals col·laborant activament amb el director Robert Wilson a la Comèdie française, desfilades (Armani), performances, instal·lacions sonores, i l’edició de dos discos.
El compositor va morir el 10 de setembre, a París a causa d’una hepatitis C.




BSO de la pel·lícula "In the mood for love" del director Wong Kar-Wai

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada